Oude stadsbibliotheek in Gent tot eind 2017 creatieve ruimte NEST

Nu Gent met de Krook een nieuwe stadsbibliotheek heeft, krijgt de oude stadsbibliotheek op het Woodrow Wilsonplein nog tot eind dit jaar een nieuwe invulling. Het concept van de creatieve ruimte NEST werd voorgesteld door het Stadslabo cvba en kwam als winnaar van de publieke oproep uit de bus.

Stadslabo cvba is een consortium van 5 hoofdbeheerders Timelab, KERK, Totum, Democrazy en NUCLEO. Er zijn een 30-tal creatievelingen betrokken en het project staat open voor nieuwe ideeën, initiatieven, gebruikers en bezoekers.

NEST ("A new established state of temporality") wordt omschreven als een stad binnen de stad. Er zullen events en workshops gepland worden, maar je zal er ook kunnen shoppen en eten. 

Er zijn 13 type-ruimtes uitgewerkt. Zo ontstonden het Salon, het Loket, de Tuin, de Keuken, het Plein, de Vloer, het Podium, de Stiltekamer, de Studio, het Deelpunt, het Werkhuis, de Catalogus en de Inkom.

NEST opent half mei en zal elke dag open zijn van 10 tot 1 uur. In 2018 komen er in het gebouw nieuwe kantoren voor de stadsdiensten.