Raf Simons en Belgische planetenjager halen lijst van 100 meest invloedrijke mensen

In de jaarlijkse lijst van 100 meest invloedrijke mensen van het magazine Time staan twee Belgen: modeontwerper Raf Simons en "planetenjager" Michaël Gillon. Ze verkeren in het gezelschap van onder meer Donald Trump, Vladimir Poetin, Ed Sheeran en Emma Stone.
Michaël Gillon (l) en Raf Simons (r)

Time stelt elk jaar een lijst op van de 100 meest invloedrijke mensen. Naast de politieke zwaargewichten van het moment is daarin ook plaats voor muzikanten, acteurs, wetenschappers en kunstenaars. En daarbij zijn dit jaar dus twee landgenoten.

Iedereen op de lijst wordt op de website van Time voorgesteld door een andere bekende persoon. "Ik voel dat Raf Simons belangrijk is voor de cultuur, omdat hij een hele nieuwe religie gebouwd heeft rond mode", schrijft rapper A$AP Rocky over de Belgische ontwerper.

Michaël Gillon is terug te vinden in de categorie "pioniers" en deelt zijn plekje met Natalie Batalha en Guillem Anglada-Escudé, twee wetenschappers die net als Gillon speuren naar exoplaneten, planeten die draaien om andere sterren dan de zon.

Raf Simons

Raf Simons is een Belgische modeontwerper die afkomstig is uit Neerpelt. Hij maakte naam als creatief directeur bij grote modehuizen als Jil Sander en Dior. Sinds augustus 2016 is hij aan de slag in de VS als creatief directeur bij Calvin Klein. In februari presenteerde hij zijn eerste collectie voor het modehuis. Het leverde hem meteen heel wat goede commentaren op.

Michaël Gillon

Michaël Gillon is een Belgische astronoom verbonden aan de universiteit van Luik. Samen met zijn team ontdekte hij maar liefst 7 aardachtige planeten rond de ster TRAPPIST-1, op 40 lichtjaar afstand van de aarde. Hij gebruikte hiervoor de TRAnsiting Planets and Planetesimals Small Telescope of TRAPPIST in Chili, vandaar de naam van de ster. Maar uiteraard is het ook een knipoog naar ons land.