Soulzanger Cuba Gooding Sr. is overleden

De Amerikaanse soulzanger Cuba Gooding Sr. is op 72-jarige leeftijd overleden. De vader van Cuba Gooding Jr. is dood aangetroffen in zijn auto in Woodland Hills in Californië. Met zijn soulband Main Ingredient scoorde Cuba Gooding Sr. enkele hits in de jaren 70.
AP1999

De Amerikaanse soulzanger Cuba Gooding Sr. is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij werd dood aangetroffen achter het stuur van zijn auto. De politie sluit kwaad opzet uit.

Cuba Gooding Sr. is bekend van de soulgroep Main Ingredient. Met die band had hij hits als "Everybody plays the fool", "Happiness is just around the band" en "Just don't want to be lonely" in de jaren 70.

Cuba Gooding Sr. kreeg samen met zijn vrouw Shirley vier kinderen. Zijn zoon Cuba Gooding Jr. bouwde de voorbije twintig jaar een succesvolle Hollywoodcarrière uit.