Stijn herdenkt Prince in Paisley Park: "Triest omdat reden om hier te zijn weg is"

Vandaag is het exact een jaar geleden dat Prince overleden is. Muzikant Stijn is in zijn landgoed Paisley Park voor de vier dagen durende Celebration die de eerste verjaardag van het overlijden van de popster herdenkt. "Het is zeer emotioneel, maar ook heel mooi", vertelde hij aan Linde Merckpoel op Studio Brussel.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Stijn is een zeer grote fan van Prince. Het is de eerste keer dat hij in het studiocomplex van zijn idool is. "Dit stond al lang op mijn bucket list: ooit in die studio's komen, Prince er misschien tegenkomen. Ik kan het vinkje nu zetten, maar het is nu zonder de reden waarom ik er naartoe wou." 

Het landgoed Paisley Park ligt in the middle of nowhere. "Hij heeft er zijn eigen wereld gecreëerd, hij kon er alles doen en laten wat hij wilde", vertelt Stijn. Nu wordt Prince er vier dagen herdacht door mensen die van over de hele wereld komen. "Ik heb al een concertfilm gezien van een show uit Amsterdam van enkele jaren geleden die nergens beschikbaar is", zegt Stijn. "Er komen ook mensen spreken met wie Prince samengewerkt heeft: een gitaarbouwer, leden van zijn groep van eind jaren 90, het programma is goed gevuld." 

Prince stierf aan een overdosis pijnstillers. Hij werd gevonden in zijn lift, maar die is intussen weggewerkt. "Ik wist wel waar die plek zich bevond, daar heb ik toch wel extra tranen weggepinkt", vervolgt Stijn. "Zijn urne, een mini-versie van Paisley Park, staat daar ook."

De stemming onder de bezoekers is heel wisselend. "Er is heel veel respect voor Prince en zijn nalatenschap. Euforische momenten worden hier afgewisseld met triestige momenten. Mensen pakken elkaar vast om elkaar te troosten", geeft Stijn nog mee via Skype aan VRT Nieuws.