Verschillende Nigerianen geëlektrocuteerd toen ze naar Anderlecht-Manchester keken

In Nigeria zijn verschillende mensen om het leven gekomen toen ze naar de kwartfinale in de Europa League voetbal tussen Anderlecht en Manchester United aan het kijken waren. Ze werden geëlektrocuteerd toen een hoogspanningskabel afbrak en op hen viel.

De Engelse voetbalclub Manchester United is enorm populair in Nigeria. Een groepje fans kwam gisterenavond dan ook samen in een zaaltje om te kijken naar de kwartfinale van de Europa League, een wedstrijd tussen Manchester United en Anderlecht. 

Maar toen een hoogspanningskabel afbrak en op het gebouw viel, werden enkele mensen geëlektrocuteerd. De politie spreekt van zeven doden en tien mensen die levensgevaarlijk gewond zijn. Het lokale persbureau heeft het over dertig doden. 

Manchester United uitte zijn medeleven via een tweet.

Het samen kijken naar voetbalwedstrijden is enorm populair in Nigeria. Veel fans kijken liever samen - en tegen een kleine vergoeding - in een zaaltje dan alleen thuis.