Volledig Amerikaans dorp te koop voor 3,6 miljoen euro

Tiller in de Amerikaanse staat Oregon staat zo goed als volledig te koop. Voor 3,6 miljoen euro wordt u eigenaar van meerdere huizen, een winkel, een benzinestation en zelfs een school. Het dorpje ligt middenin de natuur.

Tiller is een dorpje aan de oever van de South Umpqua-rivier middenin het Umpqua National Forest. Het bevindt zich op een hoogte van 300 meter boven zeeniveau en heeft het hele jaar door een gematigd klimaat. Er valt zo'n 100 centimeter regen per jaar. In de zomer is de maximumtemperatuur net geen 30 graden, in de winter duikt de temperatuur zelden onder het vriespunt.

(lees verder onder foto)

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Tiller is gesticht als houthakkersdorpje. Toen die industrie teloorging en de laatste houtzagerij de deuren sloot, hebben steeds meer mensen het dorpje verlaten. Een iemand heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zo goed als het hele dorp op te kopen en het is daarom dat bijna het gehele dorp -alles samen goed voor ruim 100 hectare grond- nu te koop staat.

(lees verder onder de foto)

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Voor amper 3,2 miljoen euro is zo goed als alles van u. Voor nog 400.000 euro extra wordt ook de lokale school (foto onder) uw eigendom. In Amerikaanse media laat de makelaar weten dat ze  mikken op investeerders die het voort willen uitbouwen als bijvoorbeeld vakantiepark of eventueel een rusthuis.

(lees verder onder de foto)

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

In onderstaande video wordt meer uitleg gegeven over het dorpje, de regio en wat er precies wordt verkocht.