VS zou IS-strijder gelinkt aan aanslag Istanbul hebben gedood

Het Amerikaanse leger meldt dat het een IS-strijder heeft gedood die zou zijn gelinkt aan de aanslag op een nachtclub in Istanbul op oudejaarsavond. Wat de man precies met de aanslag te maken heeft, is niet duidelijk.
AFP or licensors

Tijdens de nieuwjaarsviering in de nachtclub Reina in Istanbul zijn 39 feestvierders doodgeschoten door een man met een kalasjnikov. De dader was een Oezbeek en zit in de Turkse cel. IS had die aanslag ook opgeëist. Een andere IS-strijder die zou betrokken geweest zijn bij de aanslag in Istanbul is nu gedood door de Amerikanen. Dat meldt het Amerikaanse leger.

De man -ook een Oezbeek- zou zijn gedood in Syrië in het begin van deze maand. Volgens de Amerikanen zou hij een belangrijke functie hebben bekleed binnen de terreurorganisatie. Hij zou een sleutelrol hebben gehad bij de organisatie van terreurdaden, waaronder blijkbaar die in Istanbul.