YouTube meldt dat probleem met "restricted mode" opgelost is

YouTube heeft aangekondigd dat de problemen met de toepassing "restricted mode" opgelost zijn. Volgens YouTube zijn twaalf miljoen verborgen video's opnieuw beschikbaar in de "beperkte modus", waarin filmpjes over gevoelige onderwerpen niet worden getoond.

De holebigemeenschap schreeuwde een maand geleden moord en brand omdat filmpjes met een verwijzing naar een holebithema door YouTube automatisch weggefilterd werden in de "restricted mode" of "beperkte modus".

De "beperkte modus" is een toepassing van YouTube die gevoelige of volwassen inhoud wegfilterd. Voor ouders van jonge kinderen biedt de toepassing de kans om hun kinderen veiliger te laten surfen op de videodeelsite. Op die manier hebben ze minder kans om schokkende beelden voorgeschoteld te krijgen.

De holebigemeenschap protesteerde een maand geleden omdat YouTube filmpjes met verwijzingen naar holebi's systematisch in de filter terechtkwamen.

YouTube meldt nu dat het probleem intussen opgelost is. Twaalf miljoen flimpjes die voorheen weggefilterd werden, zijn opnieuw beschikbaar in de "restricted mode". De videodeelsite benadrukt in een persbericht dat het nooit de bedoeling was om de holebigemeenschap te viseren.