Clint Eastwood maakt film over mislukte aanslag op de Thalys

Clint Eastwood mag al 86 zijn, hij blijft als regisseur gedreven en gebeten door de actualiteit. Voor zijn nieuwste film trekt hij naar het door terreur bedreigde Frankrijk. Hij laat zich inspireren door een zeldzaam terreurverhaal met een goede afloop: dat van de verijdelde aanslag op een Thalystrein naar Parijs.

Drie Amerikanen die een aanslag verijdelen op de trein naar Parijs: dat moet wel een kolfje naar de hand van Clint Eastwood zijn. De regisseur zal zich baseren op "The 15.17 to Paris: the true story of a terrorist, a train, and three American heroes".

Dat is het boek met het verhaal van Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone, dat binnenkort in de rekken moet liggen. De drie Amerikanen en een Britse medereiziger slaagden er in de zomer van 2015 in om een zwaarbewapende man te overmeesteren op de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Door hun toedoen raakten maar drie passagiers gewond.

Clint Eastwood laat zich de laatste tijd wel vaker inspireren door mensen die in gevaarlijke situaties boven zichzelf uitstijgen. Zo verfilmde hij in zijn laatste film "Sully" het verhaal van de piloot die een noodlanding maakte op de Hudson-rivier. 

Clint Eastwood reikte het drietal vorig jaar nog een speciale prijs uit voor hun heldendaad, tijdens de Guys Awards van tv-zender Spike: