Eerder charmant dan riant: de hacienda van Marilyn Monroe is te koop

Wie een kleine 7 miljoen dollar te besteden heeft, kan een koopje doen. De villa van Marilyn Monroe in Los Angeles staat te koop. In deze ommuurde hacienda met een uitbundige tuin sleet het filmicoon het laatste jaar van haar leven.

5th Helena Drive in de chique wijk Brentwood in Los Angeles, daar ligt de villa die Marilyn Monroe in 1961 kocht. Het was het eerste huis dat ze ooit kocht, en het laatste, want ze zou er in 1962 sterven aan een overdosis slaappillen.

De villa uit 1929 is naar Hollywoodnormen veeleer bescheiden. Eerder charmant dan riant. De ommuurde hacienda in wit stucwerk heeft rode pannen op het dak, terracotta tegels op de vloer en houten plafonds.

Het zwembad met zijn grillige vorm is niet overdreven groot, maar de tuin eromheen, vol citrusbomen, bloemen en cactussen, oogt uitbundig en zuiders. "Een oase is het", zo vat de vastgoedmakelaar het samen. "Wie hier binnenkomt, ervaart een gevoel van sereniteit en warmte." 

"Ik zal goed opschieten met iedereen die mijn huis leuk vindt"

Marilyn Monroe werd in dit huis geïnterviewd door Time. "Ik ben er zeker van dat ik goed zal opschieten met iedereen die mijn huis leuk vindt", zei ze. Bij het artikel verschenen foto's waarop ze ontspannen poseert.

De actrice richtte het huis zelf in met veel Mexicaanse details, maar het was nog maar half bemeubeld toen ze er op 5 augustus 1962 dood werd aangetroffen. Sinds haar dood is het huis al zeven keer van eigenaar veranderd. Deze keer gaat het voor 6,9 miljoen dollar van de hand.

Bekijk de foto's op de website van Variety.