Ook na zijn ontslag blijft Fox-presentator commotie veroorzaken

Nieuwsanker Bill O'Reilly is dan wel aan de kant gezet bij Fox News, toch blijft hij commotie veroorzaken. Volgens The New York Times krijgt hij na zijn gedwongen ontslag tot 25 miljoen dollar. "Voor de meeste mensen zou dat neerkomen op een lot uit de loterij", zegt de advocate van twee vrouwen die O'Reilly beschuldigen van seksuele intimidatie.

Bill O'Reilly, een van de populairste Amerikaanse tv-persoonlijkheden, kwam eerder deze maand in opspraak toen bekend raakte dat Fox News 12 miljoen euro zwijggeld zou hebben betaald aan vijf vrouwen die hem beschuldigden van ongewenste intimiteiten.

Hoewel de beschuldigingen nog niet bewezen zijn, trokken adverteerders zich de afgelopen weken massaal terug. "Na de beschuldigingen grondig en zorgvuldig te hebben bekeken, hebben we samen met Bill O'Reilly beslist dat hij niet terugkeert bij de zender", liet Fox eerder deze week uiteindelijk weten.

"Lot uit de loterij"

Wat de zender niet communiceerde, is dat hij bij zijn vertrek tot 25 miljoen dollar ontvangt, wat neerkomt op één jaar loon. Dat schrijft de krant The New York Times op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de onderhandelingen tussen O'Reilly en Fox.

"Verschrikkelijk", reageert de advocate van twee vrouwen die de presentator beschuldigen van ongewenste intimiteiten. "De meeste mensen zouden 25 miljoen dollar beschouwen als een lot uit de loterij".