Overzeese gebieden trappen Franse presidentsverkiezingen op gang

In de overzeese gebieden van Frankrijk zijn de presidentsverkiezingen vandaag al begonnen. Dat is onder meer het geval in Saint-Pierre et Miquelon en Frans-Guyana. Het gros van de Fransen gaat pas morgen stemmen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Een blik op het strand van Bora Bora, onderdeel van Frans-Polynesië.

De eilandengroep Saint-Pierre et Miquelon voor de oostkust van Canada mocht vandaag als eerste Franse overzeese gebied gaan stemmen. Alles samen kunnen zowat 5.000 kiesgerechtigde Fransen dat daar gaan doen.

Ook in Frans-Guyana in Zuid-Amerika, op de Franse eilanden in de Caraïben en in Frans-Polynesië in de Stille Oceaan komen Franse kiezers vandaag al aan bod. In Frankrijk zelf gaan de kiesgerechtigde inwoners pas morgen stemmen.