Van "Ghostbusters" naar klassieke muziek: een kleine stap voor Bill Murray

Van "Ghostbusters" naar klassieke muziek. Voor de veelziijdige acteur Bill Murray is het niet eens zo'n grote stap. Hij werkt samen met de Duitse cellist Jan Vogler aan een plaat met kamermuziek.

Als acteur is Bill Murray van redelijk wat markten thuis. Aan het begin van zijn carrière speelde hij vooral luidruchtige, sarcastische personages, zoals in "Ghostbusters" en "Groundhog day". Later verraste hij met meer ingetogen, melancholische rollen als die in "Lost in translation" en "Broken flowers".

Met de plaat "New Worlds" exploreert Bill Murray samen met de Duitse cellist Jan Vogler en zijn trio de Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Murray zal teksten lezen van literaire grootheden als Mark Twain, Walt Whitman en Ernest Hemingway, begeleid door muziek van Schubert, Bach en Piazzolla. Hij zingt ook songs van George Gershwin en Stephen Foster, en liedjes uit de musical "West Side story".

Plaat wordt opgenomen in augustus

"Bill Murray is niet alleen een goed acteur en een van de grappigste mensen van de planeet, hij houdt ook van poëzie en literatuur. Zijn passie voor beide, en zijn vriendschap met Jan Vogler, ligt aan de basis van een plaat en een reeks optredens met muziek en woord", klinkt het.

Er zijn deze zomer voorlopig optredens gepland in Duitsland en de Verenigde Staten. In augustus zou de plaat opgenomen worden.