Weer incident op Amerikaans vliegtuig: steward neemt hardhandig buggy af

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft een steward op non-actief gezet na een incident met een passagier op een vliegtuig in San Francisco.

Het incident deed zich voor op de internationale luchthaven van San Francisco, vlak voor het vertrek van vlucht 591 naar Dallas/Fort Worth. Een passagier die een deel van het incident filmde, zegt dat de steward hardhandig een buggy afnam van een vrouw, waarbij de vrouw een klap kreeg en haar baby bijna geraakt werd.

Op het filmpje is te zien hoe de vrouw over haar toeren is terwijl andere passagiers en collega's van de steward tussen beide proberen te komen. Een man vraagt naar de naam van de betrokken steward en voegt daaraan toe: "Als je dat bij mij doet, dan sla ik je neer".

De steward antwoordt dat de passagier zich niet met het incident moet bemoeien en voegt daaraan toe: "Sla me, vooruit ga je gang. Je weet niet eens waarover het gaat", waarna de passagier zegt dat het hem niet kan schelen waarover het gaat, maar dat de steward bijna een baby verwondde.

Excuses

De directie van American Airlines heeft zich intussen al verontschuldigd voor het gedrag van de steward. "Wat we op deze video zien, weerspiegelt niet onze waarden of onze zorg voor onze klanten. We hebben ten zeerste spijt van de pijn die we deze passagier, haar familie en andere betrokkenen hebben toegebracht."

Als compensatie bood de luchtvaartmaatschappij de vrouw en haar familie een reis in eerste klasse aan op een andere vlucht naar Dallas.

Twee weken geleden was concurrent United Airlines betrokken in een ander incident toen het personeel een man hardhandig verwijderde uit een toestel dat overboekt was.

Bekijk hieronder het filmpje dat een medepassagier filmde: