Werken op E40 in Groot-Bijgaarden leiden tot fileleed rond Brussel én Antwerpen

Door werkzaamheden op de E40 in Groot-Bijgaarden, richting Gent, stonden er vandaag lange files op de Grote Buitenring rond Brussel. Omdat veel mensen wilden omrijden via Antwerpen, was het ook daar lang aanschuiven.

Sinds 6 uur vanmorgen zijn op de E40 in Groot-Bijgaarden de rechter- en middenrijstrook dichtgegaan in de richting van de kust. Het verkeer dat van de Brusselse ring komt, moet via de versmalde linkerrijstrook of via het parkeerterrein van Groot-Bijgaarden rijden.

"Op die plaats zijn alleen de linkerrijstrook en een tijdelijke rijstrook die via het parkeerterrein loopt. Het verkeer op de Grote Buitenring rond Brussel zat daardoor helemaal vast", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Tot 's avonds waren er lange wachttijden. Ook de secundaire wegen in Brusselse noordrand raakten verzadigd.

Wie via Brussel naar Gent of de kust wilde, werd eerst aangeraden om om te rijden via Antwerpen, maar automobilisten reden zich daar even goed vast. "Omdat meer en meer mensen willen omrijden én omdat de Nederlandse meivakantie is begonnen, vormde zich daar ook een file", legt Beeckman uit. "Bovendien was er ook nog een ongeluk gebeurd in de Kennedytunnel waardoor de wachttijden er ook konden oplopen tot anderhalf uur."

Volgens Wegen en Verkeer zal de herstelling van het wegdek op de E40 in Groot-Bijgaarden klaar zijn tegen 5 uur maandagochtend. Als de werken opschieten, hoopt de aannemer tegen zondagmiddag al klaar te zijn.