"De 3 wijzen" in originele bezetting: dit waren de 5 hoogtepunten

Kobe Ilsen heeft vanavond een special van de nieuwe "De drie wijzen" gepresenteerd. Hij mocht "de gouden combinatie" van weleer verwelkomen: Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers. Maar ook de voormalige gastheer Kurt Van Eeghem mocht niet in de uitzending ontbreken. Herbekijk de leukste momenten.

De kandidaten van vanavond, Aster Nzeyimana en Julie Van den Steen, waren weliswaar jong. Zo jong, dat ze de originele "Drie wijzen" nauwelijks kennen. Dat blijkt als Julie Gerty per ongeluk "Gerdy" noemt.

Op een knopje drukken om het juiste antwoord te geven. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Toch gaat Aster liefst twee keer in de fout. Zelfs de hints van Kobe zetten hem niet op de juiste weg.

Een uitzending met Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers... Dan mag Kurt Van Eeghem, de vroegere gastheer van "De drie wijzen" toch ook niet ontbreken? Kobe Ilsen was zijn voorganger thuis gaan opzoeken om hem in te lichten over "De drie wijzen" nieuwe stijl, maar hij kreeg niet de ontvangst die hij verwacht had.

 

Over Kurt Van Eeghem kwam in de special trouwens een bijzonder weetje aan het licht. Hij heeft ooit een single uitgebracht:

Het mag dan lang geleden zijn dat Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers samen op tv te zien waren, in de culturele centra lokt "het gouden trio", aangevuld met Kurt Van Eeghem, volle zalen met de theatertournee van "De drie wijzen".

Maar hij populair ze ook zijn, toch mochten ze een tijdje geleden de zaal niet in omdat de portier geen van hen herkende. Het straffe verhaal dat Gerty in de finale vertelde, bleek waar te zijn. Julie gokte juist en speelde 6.300 euro bij elkaar voor "Iedereen tegen Kanker"