"Happy days"-actrice Erin Moran (56) is overleden

In de VS is actrice Erin Moran overleden. Moran raakte in de jaren 70 en 80 bekend door haar rol in de populaire sitcom "Happy days", waarin ze Joanie vertolkte, de jongere zus van Richie Cunningham. Moran was 56 jaar oud, de doodsoorzaak is nog onbekend.
AP2008

De hulpdiensten werden iets na 16 uur plaatselijke tijd opgeroepen naar de woning van Moran in Harrison County, Indiana. Maar bij aankomst van de ziekenwagen bleek de actrice overleden. Meer details over het overlijden zijn er niet.

Erin Moran begon als kindsterretje van 6 aan haar televisiecarrière. Ze was 14 toen ze gecast werd als Joanie Cunningham, het kleine zusje van Ritchie, gespeeld door Ron Howard. "Happy days", een nostalgische terugblik op de jaren 50, werd razend populair en liep van 1974 tot 1984. Arthur "The Fonz” Fonzarelli, een rol van Henry Winkler, was de grote ster van de reeks.

Later was Moran nog te zien in series als "The love boat" en "Murder she wrote", maar ze kwam nooit meer in de buurt van het succes dat ze had met "Happy days". Mettertijd kwam ze meer en meer in het nieuws met haar persoonlijke problemen. Ze kampte met verslavingen en in 2012 was ze een tijdje dakloos. 

Foto onder: Moran (midden) en een aantal castleden van "Happy days" in 2001 op de Hollywood Walk of Fame.

AP2001