Kendrick Lamar scoort ook met opvolger van "To pimp a butterfly"

Met zijn nieuwe album "DAMN" tekent Kendrick Lamar dit jaar voorlopig voor het album dat het best uit de startblokken schiet. Een week na de lancering zijn er al meer dan 600.000 exemplaren van verkocht.
2017 Invision

Met zijn vorige plaat "To pimp a butterfly" scoorde de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar wereldwijd. Voormalig president Barack Obama outte zich als een grote fan. Opvolger "DAMN", meer een pure hiphop-plaat, lijkt al evenzeer erg aan te slaan.

De plaat voert niet alleen de lijst met de best verkochte albums aan, maar ook de Billboard. "DAMN" springt over "More life" van de Canadese rapper Drake, naar wie Lamar in zijn nummers trouwens venijnig uithaalt. Maar het succes van Drakes vorige plaat "Views" -vorig jaar goed voor 1 miljoen verkochte platen na één week- kan hij niet evenaren. 

Lamar groeide met "To pimp a butterfly" ook uit tot een spreekbuis van Black Lives Matter, de beweging die het gewelddadige optreden van de Amerikaanse politie tegen zwarten aan de kaak stelt. Ook zijn nieuwe plaat is politiek geladen, al wilde Lamar niet te veel op Trump focussen. "Het moet meer om ons eigen gedrag gaan dan om hem", vindt hij.