Marine Le Pen: "Fransen: grijp deze historische kans"

Marine Le Pen (Front National) is erg tevreden nu ze geplaatst is voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk. De rechts-populistische kandidate spreekt van een historisch resultaat en een uiting van Franse trots. "Nu draag ik de immense verantwoordelijkheid om de Franse natie te verdedigen."

"Mijn eerste stap om de Fransen naar het Elysée te brengen, is genomen", aldus een "diep dankbare" Marine Le Pen. "Dit is een historisch resultaat. Er heerst nu een immense verantwoordelijkheid op mij om de Franse natie te verdedigen, haar eenheid, veiligheid, cultuur, welvaart en onafhankelijkheid."

Het resultaat van deze eerste stemronde interpreteert de FN-kandidate naar eigen zeggen als "een uiting van Franse trots, van een Frans volk dat zijn rug recht, zeker van zijn waarden en met vertrouwen in de toekomst". Volgens Le Pen zal het grote politieke debat nu "eindelijk plaatsvinden", nadat het traditionele systeem dat debat "met alle middelen - zelfs de meest laakbare - heeft proberen te smoren".

De Fransen moeten "deze historische kans grijpen", roept Le Pen haar landgenoten op. "De grote inzet van deze verkiezingen is de wilde mondialisering die onze beschaving in gevaar brengt. De keuze is erg simpel: ofwel gaan we verder op de weg van totale deregulering zonder grenzen, ofwel kiest u voor Frankrijk met beschermende grenzen."

Marine Le Pen belooft haar kiezers de "echte fundamentele verandering". "Het is tijd om het hele Franse volk te bevrijden." Le Pen lanceert een oproep aan "alle oprechte patriotten" om voor haar te kiezen. "Het essentiële dat op het spel staat, is het overleven van Frankrijk"

Herbekijk de toespraak van Marine Le Pen: