Terugkeer van lichaam van Tshisekedi gepland op 12 mei

Het lichaam van de in februari in Brussel overleden Congolese oppositieleider Etienne Tshisekedi zal op 12 mei naar Kinshasa worden overgebracht om er te worden begraven. Dat meldt zijn partij UDPS.

Het lichaam van Tshisekedi zal worden opgebaard in het parlement en nadien begraven worden op de partijzetel van de UDPS in Limete, een wijk in Kinshasa. De Congolese wet verbiedt evenwel begrafenissen op privégronden.

De terugkeer van de stoffelijke resten van de in België overleden oppositieleider werd al herhaaldelijk aangekondigd, maar evenveel keer uitgesteld omdat geen akkoord kon worden gevonden tussen zijn familie, de partij en de Congolese autoriteiten over de plaats van de begrafenis.

De woordvoerder van de UDPS liet verstaan dat er ook nu nog geen akkoord is over de begraafplaats van de oppositieleider. Het valt dus af te wachten of de overbrenging van het lichaam effectief zal plaatsvinden op 12 mei.