Thema "Zorg" lokt 240.000 geïnteresseerden naar Erfgoeddag

587 erfgoed- en zorginstellingen in 276 gemeenten hebben vandaag deelgenomen aan de 17e editie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Het thema was "Zorg". "De maatschappelijke relevantie van het evenement is duidelijk", zegt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

587 erfgoed- en zorginstellingen in 276 gemeenten hebben vandaag deelgenomen aan de 17e editie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. In de vele musea, archieven, erfgoedbibliotheken, woonzorgcentra, OCMW's en hun archieven, heem- en geschiedkundige kringen zijn naar schatting 240.000 bezoekers geregistreerd.

Het thema van de 17e Erfgoeddag was Zorg. Bezoekers kregen een blik, en veel meer dan dat, op het verleden van de zorgsector.

"De maatschappelijke relevantie van het evenement is duidelijk", zegt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). "Hiermee wilden we ook meer erfgoedprofessionals inspireren om bruggen te slaan tussen de cultureel-erfgoedsector en de zorgsector. En, omgekeerd, verzorgers ook uitnodigen om het rijke potentieel van het cultureel erfgoed te ontdekken. De publieke belangstelling voor deze editie getuigt van de kracht van deze wederzijdse uitnodiging."

Uitkijken naar 22 april 2018

De volgende Erfgoeddag vindt plaats op 22 april 2018. Het thema is -niet toevallig in een verkiezingsjaar- "Kies voor erfgoed". Erfgoeddag roept iedereen op om te kiezen voor erfgoed, maar kiezen voor erfgoed dwingt ook tot het maken van keuzes. Daarnaast biedt dit thema de kans om ook het cultureel erfgoed over verkiezingen onder de aandacht te brengen.