Twee Franse terreurverdachten in verdenking gesteld

De twee mannen die dinsdagochtend in het Franse Marseille werden gearresteerd op verdenking van het beramen van een "imminente" aanslag, zijn in verdenking gesteld. Dat melden verscheidene Franse media op gezag van het parket van Parijs.

Het parket van Parijs heeft een opsporingsonderzoek geopend tegen de twee mannen voor onder andere banden met terrorisme, illegaal wapenbezit en bezit en productie van explosieven.

Bij een inval in een flat van een van de mannen werden drie kilogram TATP of acetonperoxide gevonden, een ambachtelijke springstof die vaak door jihadisten gebruikt wordt, een zelfgemaakte granaat, verschillende vuurwapens waaronder een automatisch pistool, en munitie.

Er werd ook jihadistische propaganda gevonden en een vlag van IS. De twee zouden van plan geweest zijn om op korte termijn een aanslag te plegen, als is het doelwit niet duidelijk.

Tegen één van de twee verdachten liep in België al een onderzoek, zo bevestigde het federaal parket woensdag. Hij stond geseind voor verhoor, maar er was geen enkel spoor meer van hem sinds het einde van 2015.