"Waarom is Palin zo geobsedeerd door het portret van Hillary?""

Midden vorige week bracht Sarah Palin een bezoekje aan Donald Trump en voor de gelegenheid had ze 2 vrienden meegebracht. Zangers Ted Nugent en Kid Rock mochten zo met haar de werkzaamheden van de nieuwe president gadeslaan en even rondwandelen in het Witte Huis. Halt hielden ze daarbij aan een foto van Hillary Clinton, toen ze nog first lady was. Door hun houding en pose leken ze te spotten met de verliezende Democratische presidentskandidate. Het "studentikoze gedrag" kon op weinig meeval rekenen, zowel bij nieuwsmedia als op sociale media.

Het was Palin zelf, in 2008 nog running mate van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, die de foto op haar Facebookaccount publiceerde:

Naar aanleiding van een gelijkaardig incident in juni 2012, toen een bezoeker zijn middenvingers opstak bij het portret van Ronald Reagan, reageerde een woordvoerder van het Witte Huis als volgt op Fox News: "Natuurlijk kunnen we het gedrag van bezoekers niet controleren, toch verwachten we van hen dat ze zich respectvol gedragen. Dat is hier niet gebeurd. Zo’n gedrag hoort nergens thuis, zeker niet in het Witte Huis." Palin en co toonden nu geen middenvinger, ook al zou dat volgens Ted Nugent wel even ter sprake gekomen zijn.

In ieder geval lokte het "bedenkelijke gedrag" -The Washington Post blokletterde alvast de vraag of ze alle 3 niet te ver gegaan waren en The Independent zag zelfs schaamte op het gezicht van Kid Rock-, alsook het bezoek op zich, op sociale media de nodige reacties uit:

Ook de voormalige huisfotograaf van het Witte Huis, Pete Souza, reageerde op zijn intussen gekende manier:

lees ook