Britse band Bananarama plant een comeback

De zangeressen van Bananarama hebben hun comeback aangekondigd. Keren Woodward, Sara Dillen en Siobhan Fahey hebben vijftien concerten in het Verenigd Koninkrijk gepland. De eenmalige reünietournee gaat van start op 12 november in Glasgow.

De Britse groep Bananarama heeft een comeback aangekondigd. Het meidentrio werd begin de jaren 80 opgericht. Bananarama had hits moet nummers als "It ain't what you do (It's the way that you do it)", "Robert DeNiro's waiting", "Venus" en "Love in the first degree".

In 1988 stonden Keren Woodward, Sara Dallin en Siobhan Fahey voor het laatst met zijn drieën op het podium tijdens het gala van de Brit Awards. Woodward en Dallin stonden daarna nog af en toe samen op het podium, maar Bananarama werd in het vriesvak gezet.

Eind vorig jaar legden de zangeressen hun geschillen bij. "We hadden het er voor het eerst over tijdens de kerst en voor we het wisten was een nieuwe samenwerking een feit", aldus Sara Dallin in The Sun.

Siobhan Fahey zei niet meteen ja, maar ging toch overstag. "Het voelde als het juiste moment in mijn leven. We gaan de geweldige tijd die we hadden toen we jong waren nog eens overdoen", aldus Fahey.

De groep heeft net een concertreeks van vijftien concerten in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. De tournee gaat van start op 12 november in Glasgow in Schotland. Daarna volgen veertien optredens in het VK.

Keren Woodward en Sara Dallin bleven na de split van Bananarama als duo optreden. Die twee zangeressen staan komende zomer op de affiche van Nostalgie Beach Festival. Siobham Fahey zal er niet bij zijn aan de kust.