Goedele Wachters zegt na 13 jaar "ja" tegen "Slimste mens": "Ik zit nog in ontkenningsfase"

"Het Journaal"-anker Goedele Wachters gaat dit seizoen deelnemen aan "De slimste mens ter wereld". Dat heeft presentator Erik Van Looy bekendgemaakt in "Gert late night" op Vier. Het nieuwsanker zei dertien jaar lang "neen" op de vraag, maar bezwijkt nu toch. "Ik weet nog altijd niet waarom, maar ik heb er wel veel zin in."
© VRT - Lies Willaert

“De slimste mens ter wereld” start in oktober aan zijn vijftiende seizoen. Enkele maanden voor de zomer vond presentator Erik Van Looy het tijd om de eerste namen van de kandidaten te lossen. VTM-presentatrice Dina Tersago en “Het Journaal”-anker Goedele Wachters zullen al zeker op het lijstje staan, zo verklapt hij. Die laatste naam is behoorlijk opmerkelijk, want al sinds 2004 proberen de makers Wachters te overtuigen.

"Ik ben heel blij dat dat nu is gelukt", zegt Van Looy. "Ze is het mooiste tv-anker ter wereld, heel slim, goedlachs en tof. Doorheen de jaren hebben we vanalles geprobeerd om haar te overtuigen. We hebben zelfs bloemen laten leveren. En nu is het dan toch gelukt."

Bang voor de stress

“Ik ben wel wat bang voor de stress die daarbij komt kijken”, verklaart het nieuwsanker de jarenlange twijfel. “Ik denk wel dat ik iets weet, maar dé vraag is of het ook even vlot naar boven komt. Ik heb vooral schrik om bij de fotoronde of het videofragment "het" gewoon niet door te hebben, waardoor ik dus mogelijk de mist inga."

Waarom ze na dertien jaar nu toch “ja” zegt? “Dat vraag ik mij ook nog steeds af”, lacht ze. “Ik ben nog steeds in een soort van ontkenningsfase. Momenteel ben ik volop aan het trainen voor de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, waar ik meter van ben. Ik dacht pas nadien mijn hoofd te breken over “De slimste mens”. Maar nu het bekend is, kan ik niet meer terug. Het is en blijft maar een spel natuurlijk. Dat besef speelde ook wel mee bij mijn beslissing."

“Ik doe “Het Journaal” ongelofelijk graag”, benadrukt het anker, “maar het is fijn om eens jezelf te kunnen zijn in een programma. Ik denk niet dat ik in “De slimste mens” volledig mezelf ga kunnen zijn, maar ik ga wel kanten van mij kunnen tonen die ik in “Het Journaal” niet kan laten zien. Ik kijk er wel naar uit.”

Bekijk de aankondiging in "Gert late night"