Le Pen: "Niemand moet het oude en verrotte republikeinse front nog"

Op haar eerste campagne-uitstap na de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft Marine Le Pen van het Front National uitgehaald naar de overige partijen die blok vormen rond Emmanuel Macron van En Marche!. Dat republikeinse front noemde ze "verrot".

Dik twaalf uur nadat ze samen met Macron naar de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft doorgestoten, is Le Pen al opnieuw de straat op getrokken om campagne te voeren. Dat deed ze vanochtend in Rouvroy, een gemeente in het departement Pas-de-Calais. Omringd door een horde journalisten haalde ze daarbij fors uit naar alle politici en politieke strekkingen die zich na de eerste ronde rond de kandidatuur van Macron hebben geschaard.

"Ja, het oude, verrotte republikeinse front dat niemand nog moet en dat de Fransen met een zeldzaam geweld hebben weggestemd", zei ze. "Dat front probeert zich nu rond Emmanuel Macron te verenigen. Ik heb bijna zin om te zeggen: "Zoveel te beter!"."

Toch heeft ze naar eigen zeggen niet het gevoel dat het nu een tegen allen is. "We zijn absoluut niet ontgoocheld", zei ze nog. "We zijn de uitdagers, maar wel uitdagers vol hoop en dynamiek."