Nederlandse televisiepresentator Chriet Titulaer (73) overleden

De Nederlandse sterrenkundige en televisiepersoonlijkheid Chriet Titulaer is overleden op 73-jarige leeftijd. Titulaer is bekend van het programma "Wondere wereld". In de jaren 90 verdween hij van het scherm omdat zijn gezondheid achteruit ging.

De Nederlandse wetenschapper, sterrenkundige en televisiepresentator Chriet Titulaer is het voorbije weekend overleden in een verzorgingshuis in Driebergen in Nederland.

Chriet Titulaer begon zijn televisiecarrière eind de jaren 60 als presentator en commentator van historische gebeurtenissen zoals de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.

In de jaren 80 werd hij nog bekender met zijn wetenschappelijke programma "Wondere wereld" bij de Nederlandse omroep TROS.  Van 1969 tot 1990 was Chriet Titulaer op televisie te zien. In de jaren 90 verkocht Titulaer zijn mediaproductiebedrijf omdat zijn gezondheid achteruit ging.

Chriet Titulaer was een opvallende verschijning op televisie. Hij sprak niet alleen met een zwaar Limburgs accent, hij had ook een bijzondere baard. Die omschreef hij zelf als "model tuinkabouter".

Titulaer raakte in jaren 80 bekend met “Wondere wereld” op TROS