Dak van Gentse kleuter- en basisschool ingestort

Het dak van de Gentse vrije kleuter- en basisschool De Mozaïek in de Zalmstraat is ingestort. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is wel enorm. In het schooltje zijn al langer werkzaamheden aan de gang.

Rond 18 uur is het dak van de vrije kleuter- en basisschool  ingestort. Slechts 20 van de 100 kinderen die school lopen aan de school, kregen nog les in het getroffen gebouw. Die waren niet aanwezig op het moment van de instorting. Momenteel wordt een oplossing bedacht voor de kinderen. Voorlopig krijgen ze les in een buurtcentrum.

De ravage aan de school is groot. Het dak zou onherstelbaar beschadigd zijn. Al sinds 2012 zijn er werkzaamheden in de school en die zouden normaal gesproken volgend jaar zijn afgerond, maar door de instorting zal dat wellicht niet lukken.

Meest gelezen