Dior komt helemaal in handen van grootste luxebedrijf ter wereld

LVHM, het grootste luxebedrijf ter wereld, gaat het modelabel Christian Dior volledig overnemen. LVMH noemt Dior een van de meest iconische merken ter wereld en verwacht de komende jaren een grote groei, vooral in Azië.
AP
De collectie voor de herfst en winter werd voorgesteld in Musée Rodin, Parijs.

LVHM, wat staat voor Louis Vuitton Moët Hennessy, heeft naast de topmerken uit zijn naam nog bijna 70 andere luxemerken onder dak, waaronder modelabels Fendi, Givenchy, Kenzo en Marc Jacobs en champagnemerken Dom Pérignon en Veuve Cliquot.

Bijna de helft van de aandelen van LVMH zijn in handen van de Franse miljardairsfamilie Arnault, die ook al driekwart van de aandelen van Dior in haar bezit had. De familie Arnault koopt nu ook het resterende kwart voor zo'n 12 miljard euro. Dior valt zo helemaal onder LVMH.

Verkoop verdubbeld

Het luxelabel Dior is dit jaar 70 jaar oud. Kort na de Tweede Wereldoorlog maakte ontwerper Christian Dior furore met wat de New Look werd genoemd: ingesnoerde tailles met wijde rokken, een stijl die de volgende jaren het modebeeld zou blijven bepalen.  

Dior heeft bijna 200 winkels in 60 landen en doet het de laatste tijd opvallend goed. De voorbije vijf jaar zou de verkoop verdubbeld zijn. De familie Arnault verwacht de komende jaren nog een grote omzetgroei, vooral in de VS, China en Japan.

Beleggers hebben de deal in elk geval tevreden verwelkomd. Na de bekendmaking steeg het aandeel van LVMH met 5 procent, het aandeel Dior met 12 procent.