Elton John geveld door een zeldzame bacteriële infectie

De Engelse zanger Elton John is getroffen door een zeldzame bacteriële infectie. De 70-jarige Elton John liep de infectie op tijdens een vlucht vanuit Chili en hij werd overgevlogen naar Engeland. Hij bracht twee nachten door op intensieve zorg, maar zal volledig herstellen. "De infectie was potentieel dodelijk en alle concerten tot 3 juni worden afgelast", meldt het management van de zanger aan BBC.
©Chris Stessens

Elton John heeft al zijn optredens van zijn Million Dollar Piano Tour geannuleerd tot eind mei. De 70-jarige zanger moet op doktersadvies rust nemen om te herstellen van een bacteriële infectie.

Elton John liep een zeldzame en uitzonderlijk schadelijke bacteriële infectie op tijdens zijn tournee in Zuid-Amerika. Hij werd meteen overgevlogen naar Engeland voor behandeling. Elton John bracht twee nachten in intensieve zorg door.

Alle optredens van Elton John zijn geannuleerd tot en met 3 juni. Begin juni wil de zanger de draad van zijn concerten opnieuw opnemen met een optreden in Las Vegas.

"Elton John heeft geluk gehad"

De manager van Elton John meldt dat de zanger geluk heeft gehad dat zijn artsen de infectie snel hebben ontdekt. "Hij zal helemaal herstellen van de ziekte", klinkt het.

Elton John zelf bedankt zijn fans voor hun begrip en biedt zijn excuses aan voor de afgelasting van zijn concerten. De zanger reist tot mei 2018 de wereld rond met zijn Million Dollar Piano Tour.

Elton John is een van de meest succesvolle Britse artiesten ooit. Hij verkocht tijdens de voorbije halve eeuw meer dan 200 miljoen albums en is bekend van nummers als "Rocket man", "Candle in the wind" en "I'm still standing".