Gangsters maken 30 miljoen dollar buit bij "overval van de eeuw" in Paraguay

Bij een roofoverval op het depot van een geldtransportbedrijf in Paraguay hebben een zestigtal Braziliaanse gangsters gisteren 30 miljoen dollar (28 miljoen euro) buitgemaakt. Dat bevestigt de politie van het Zuid-Amerikaanse land. De spectaculaire diefstal in Ciudad del Este, de hoofdstad van het departement Alto Paraná in het oosten van het land, wordt "de overval van de eeuw" genoemd.
AFP or licensors

De zwaarbewapende gangsters overvielen gisterenmorgen het depot van de geldtransportonderneming en doodden daarbij een politieagent. De Braziliaanse bende gebruikte explosieven om tot in de kluis te geraken. Het gebouw werd daarbij nagenoeg met de grond gelijkgemaakt.

Tegelijkertijd vielen de overvallers ook het lokale politiekantoor en het regionale regeringsgebouw binnen en staken ze in de stad tientallen auto's in brand om de aandacht van de autoriteiten af te leiden.

Op enkele kilometers van het geldtransportbedrijf vond de politie vijf auto's met Braziliaanse nummerplaten terug, die vermoedelijk voor de overval werden gebruikt. Ciudad del Este bevindt zich aan de Oost-Paraguayaanse grens met Brazilië.

AFP or licensors
AFP or licensors