Grace Jones en Peter Doherty vervolledigen affiche Gent Jazz Festival

De organisatoren van Gent Jazz Festival hebben de laatste zeven namen van de zestiende editie van het stadsfestival bekendgemaakt: Grace Jones, Peter Doherty, GoGo Penguin, Miles Mosley, Kadhja Bonet, United Vibrations en Stadt. Eerder raakte al bekend dat onder anderen Trixie Withley, Wayne Shorter, Herbie Hancock en Norah Jones komende zomer naar de Arteveldestad komen.

De Amerikaanse zangeres Grace Jones opent op donderdag 6 juli de zestiende editie van Gent Jazz Festival op de Bijlokesite in Gent. GoGo Penguin zal die dag ook op het podium staan van het event.

Andere nieuwe namen op de affiche van Gent Jazz Festival zijn Peter Doherty, Miles Mosley, Kadhja Bonet, United Vibrations en Stadt. Miles Mosley wordt door de organisatoren omschreven als de Jimi Hendrix van de contrabas.

Peter Doherty is misschien de meest opmerkelijke naam in het rijtje nieuwe namen. Doherty is bekend van zijn bands The Libertines en Babyshambles. Als soloartiest gooide hij grote ogen met het album "Grace/Wastelands".