Marine Le Pen stopt even als FN-voorzitter, "omdat president er voor iedereen moet zijn"

Marine Le Pen stopt tijdelijk als voorzitster van het Front National (FN), dat zei ze gisteravond op de televisiezender France 2. Ze wil zich helemaal concentreren op de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Le Pen is ervan overtuigd dat een president er voor iedereen moet zijn. Om boven het partijgewoel te kunnen uitsteken, zet ze haar partij dus even op de tweede plaats.
AFP or licensors

Le Pen wil met haar actie meer kiezers overtuigen om op zondag 7 mei, bij de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, op haar te stemmen. "Vanavond ben ik niet de voorzitter van het Front National. Ik ben enkel nog de kandidaat voor het presidentschap", reageerde ze.

Le Pen werd afgelopen zondag in de eerste ronde van de presidentverkiezingen tweede: ze kreeg 21,30 procent van de stemmen. Haar rivaal Emmanuel Macron kreeg 24,01 procent van de stemmen.