Niet een maar zes affiches voor 174e Gentse Feesten

In Gent zijn niet één maar zes affiches voor de 174e editie van de Gentse Feesten voorgesteld, telkens met een typische bezoeker in de schijnwerper. "Elke Gentse Feestenganger heeft een memorabel verhaal", stellen het Gentse stadsbestuur en communicatiebureau The Oval Office.

Christophe Peeters, schepen van Feesten in Gent, maakte de affiches bekend. "De Gentse Feesten draaien in de eerste plaats om ontmoetingen, om elkaar onverwacht terug te zien en samen een onvergetelijke tijd te beleven. De magie van de Gentse Feesten zit in de onvoorspelbaarheid van de dag en de nacht. Elke Gentse Feestenganger heeft zo wel een memorabel "Fieste-vertelsel". Dat vormt de basis voor de campagne van de Gentse Feesten 2017."

De zes Gentse Feestengangers op de affiches vertellen elk een eigen verhaal. "Het tiendaagse volksfeest trekt een heel divers publiek aan", zegt het stadsbestuur.

"Jong geweld dat het ochtendgloren opzoekt op de Vlasmarkt, de cultuurliefhebber pur sang die het programma uitpluist, de bon vivant, de bomma die op zoek is naar een vleugje nostalgie of Gentse kolder, de romanticus die zijn hart ophaalt op Bal 1900, of de allerkleinsten op hun zoektocht naar prettig gestoorde animatie."

De 174e editie van de Gentse Feesten vindt komende zomer plaats van 14 tot 23 juli.