Terdoodveroordeelde krijgt dodelijke injectie in Arkansas

In de Amerikaanse zuidelijke staat Arkansas is Jack Jones met een injectie gedood. Jones, 52 jaar oud, verkrachtte en doodde een vrouw in 1995. Hij werd ook veroordeeld wegens moordpoging op haar dochter en ook nog in een andere moord- en verkrachtingszaak.

In principe volgt later deze nacht nog de executie van Marcel Willams maar  een rechter in Arkansas, heeft de uitvoering van de doodstraf voorlopig tegengehouden, na verzet van de advocaat van Williams. Die had gezegd dat Jones -net als Williams zwaarlijvig en een diabetespatiënt- veel te veel had geleden na de inspuiting van de dodelijke middelen. Willams is 46 en werd veroordeeld voor enkele verkrachtingen en voor een moord 20 jaar geleden.

Vorige week kreeg een gevangene al een dodelijke injectie en dat voor het eerst in 12 jaar in de staat Arkansas.