Will Tura: "Bob Dylan klonk helemaal zoals ik hem mij voorgesteld had"

Bob Dylan heeft gisteravond in de Lotto Arena indruk gemaakt op Will Tura en Jan De Smet. "Ik vond Bob Dylan helemaal zoals ik hem mij had voorgesteld met zijn heel aparte stijl. Ik vond de band rond Dylan fantastisch. Bob Dylan klonk heel typisch. De sound was perfect", reageert Will Tura na afloop van het eerste concert dat hij heeft gezien van Bob Dylan.

De Amerikaanse zanger en Nobelprijswinnaar Bob Dylan heeft op zijn 75e een sterke indruk gemaakt tijdens zijn concert in de Lotto Arena in Antwerpen. De zanger begon zijn set met "Things have changed" en hij smokkelde heel wat nummers uit het Great American Songbook in zijn set.

"Ik vond Bob Dylan helemaal zoals ik hem mij had voorgesteld met zijn heel aparte stijl. Ik vond de band rond Dylan fantastisch. Bob Dylan klonk heel typisch. De sound was perfect. Ik vind dat hij een hele goede set gespeeld heeft", aldus Will Tura.

"Dat hij enkele standard songs gespeeld heeft zoals “Autumn leaves” dat vind ik geweldig en gedurfd van hem. Het is leuk dat hij tussen zijn eigen honderden nummers enkele nummers van andere componisten heeft overgenomen, dat vind ik geweldig."

"Bob Dylan doet aan monumentenzorg"

Naast "Autumn leaves" bracht Dylan ook de Sinatracovers "Melancholy wood" en "All or nothing at all". Ook de standards "Why try to change me now" en "Stormy weather" stonden op de setlist.

Jan De Smet van De Nieuwe Snaar genoot met volle teugen. "Enkele crooners spelen uit het Great American Songbook is zijn manier om aan monumentenzorg te doen. Ik denk dat hij zijn eigen nummers soms wat beu is en dat hij wat afwisseling wil brengen in zijn optreden.", aldus De Smet.

"Het is logisch dat hij die standards met bijzonder veel respect brengt. Met zijn nummers doet hij wat hij wil, maar de nummers van anderen brengt hij heel respectvol."

Tijdens de bissronde bracht Dylan "Blowin' in the wind" en "Ballad of a thin man". "Bob Dylan was opvallend goed bij stem. De communicatie met het publiek kon beter, maar dat doet hij nooit. Ik was alweer aangenaam verrast. Ik denk altijd, de vorige keer was de laatste keer. Maar als hij terugkomt, ga ik toch opnieuw kaartjes bestellen", besluit De Smet.

Meest gelezen