Zuhal Demir krijgt vertrouwen van Kamercommissie

N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir heeft in de Kamercommissie het vertrouwen gekregen voor haar beleidsbrief voor Personen met een Handicap. Dat is de eerste van de drie beleidsbrieven die ze heeft voorgesteld. CD&V had ermee gedreigd de beleidsbrieven niet te steunen na haar scherpe uitspraken aan het adres van CD&V.

Demir volgde twee weken geleden Elke Sleurs op als staatssecretaris. Meteen werd ze bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Wetenschapsbeleid en Grote Steden.

Maar twee weken geleden deed Demir in de Wetstraat stof opwaaien door coalitiepartner CD&V een moslimpartij te noemen die moslimpartij te noemen. 

Premier Charles Michel floot Demir terug, maar excuses kwamen er enkel over de toon die ze gebruikt had, niet over de grond van haar uitspraken. 

Daarop dreigde CD&V ermee de drie beleidsbrieven van Demir niet goed te keuren. Maar vorige week hebben de voorzitters van CD&V en N-VA hun ruzie bijgelegd, en dus heeft CD&V vandaag Demirs eerste brief goedgekeurd. Morgen wordt gestemd over haar twee andere beleidsterreinen.