Adil El Arbi en Bilall Fallah gelauwerd met L.P. Boonprijs

De regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn verkozen tot winnaar van de 39e Louis Paul Boonprijs. De makers van "Image" en "Black" zullen de onderscheiding op 7 mei in ontvangst nemen. De Louis Paul Boonprijs eert al bijna veertig jaar kunstenaars die sociaal geëngageerde kunst maken.

De vzw Honest Arts Movement (HAM) heeft de 39e Louis Paul Boonprijs toegekend aan de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. De regisseurs zullen de onderscheiding op 7 mei in ontvangst nemen.

"Adil El Arbi en Bilall Fallah werden geselecteerd niet alleen omdat in hun filmwerk de binding met de mens vertegenwoordigd wordt, maar ook omdat ze focussen op een generatie jongeren die nauwelijks gehoord wordt", meldt HAM in een persbericht.

"Gezien hun huidig succes in Amerika was het niet eenvoudig deze twee filmmakers te strikken voor de prijsuitreiking. In mei 2017 zijn ze in het land. En op 7 mei hebben ze zich vrij kunnen maken om hun prijs in ontvangst te nemen in Gent."