Eva de Roo: "Ik heb hoogtevrees en zag sprong niet zitten"

Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo was de reden dat een eerder plan om met de Music For Life-presentatoren een parachutesprong te doen, is geannuleerd. Dat heeft ze gezegd in "De bende van Annemie" op Radio 1. De Roo heeft hoogtevrees en bedacht zich na enkele dagen.
© VRT / STUBRU Damon

Een week geleden kondigde Studio Brussel onverwacht en op een spectaculaire manier de nieuwe locatie aan van De Warmste Week van Music For Life. Presentatrice Linde Merckpoel sprong uit een helikopter en landde met haar parachute aan het domein Puyenbroeck in Wachtebeke. De sprong was live te volgen op radio, tv en online.

Het plan om een parachutesprong te doen met de MFL-presentatoren lag echter eind vorig jaar al op tafel, vertelt Eva De Roo. "De andere twee (Linde Merckpoel en Bram Willems, red.) waren mega-enthousiast daarover. En ik zei: ik ga dat doen, zonder erover na te denken. Zo moet je soms dingen doen in het leven, dacht ik."

"Maar ik heb megaveel hoogtevrees. Dus toen ik buitenstapte, dacht ik al dat het misschien wel een beetje te stoer was geweest van mij. Ik heb ’s avonds enkele filmpjes gekeken en ik werd al helemaal ongemakkelijk en misselijk als ik een beeld zag van de helikopterdeur die openging. Dan heb ik daar 3 of 4 nachten niet van geslapen en besefte ik dat ik moest gaan zeggen dat ik het niet zag zitten. En dan hebben we het geannuleerd."

Later kwam het plan terug op tafel, met Linde als enige parachutespringer en Bram Willems als presentator in de studio. Maar spijt heeft De Roo allerminst. "Nu heeft Linde het toch kunnen doen en ze vond het de max. Maar ik dacht nog steeds: hallelujah dat ik dat niet heb moeten doen."

"Ik zit met megastress"

Eva De Roo is momenteel wel bezig met een andere uitdaging. Ze traint voor de "1.000 kilometer tegen Kanker". "Ik zit met megastress", zegt ze. "Ik ben een trotse meter van de actie, maar plots besef ik dat eind mei al over een maand is en ik heb mij voorgenomen om 4 dagen aan een stuk 125 kilometer te fietsen."

Thomas Geuens