Fotodeelsite Instagram heeft 700 miljoen actieve gebruikers

De fotodeelsite Instagram heeft 700 miljoen actieve gebruikers. De groei met 100 miljoen gebruikers tegenover december vorig jaar komt er veel sneller dan verwacht. De stap van 500 miljoen gebruikers naar 600 miljoen actieve gebruikers duurde zes maanden.
Elton John heeft eind maart zijn verjaardagstaart gedeeld op Instagram

Meer dan 700 miljoen gebruikers van Instagram posten minstens een foto per maand op de fotodeelsite. Daarmee is de groei naar 700 miljoen actieve gebruikers veel sneller volbracht dan verwacht.

De app had in december vorig jaar 600 miljoen actieve gebruikers. De groei van 500 miljoen naar 600 miljoen actieve gebruikers duurde  zes maanden. De stap van 600 miljoen naar 700 miljoen gebruikers is in vier maanden tijd verwezenlijkt.

Instagram verklaart het snel groeiend aantal gebruikers met het versimpelde aanmeldingsproces voor de fotodeelsite. Ook de grootte van de app is afgenomen, waardoor Instagram in landen met minder goede internetverbindingen ook kan gebruikt worden.