Madonna: "Alleen ik kan mijn verhaal vertellen"

De Amerikaanse zangeres Madonna heeft op Twitter gefulmineerd tegen de plannen van Hollywoodstudio Universal om een film over haar leven te maken. "Niemand weet wat ik weet en wat ik heb gezien. Alleen ik kan mijn verhaal vertellen", schrijft de 58-jarige Madonna over "Blonde ambition".

Dinsdag raakte bekend dat Hollywoodstudio Universal de rechten heeft verworven op het filmscenario "Blonde ambition". De film vertelt het verhaal van de jonge danseres Madonna Ciccone die begin de jaren 80 verhuist van Michigan naar New York.

Wanneer de carrière van de danseres geen hoge vlucht neemt, besluit Madonna te gaan zingen en liedjes te schrijven. In 1983 debuteert de zangeres met het album "Madonna" en een jaar later volgt de grote doorbraak met het album "Like a virgin".

De plannen van Universal om dat verhaal te verfilmen stuit op onbegrip bij Madonna. "Niemand weet wat ik weet en wat ik heb gezien. Alleen ik kan mijn verhaal vertellen. Als iemand anders dat doet is dat een charlatan en een dwaas", aldus Madonna op Twitter.