Nieuwe namen voor Lokerse Feesten: Air en Arsenal

Op 12 augustus komen J. Bernardt, Leftfield, Arsenal en Air naar de Lokerse Feesten. Dat is vanmorgen bekendgemaakt op Studio Brussel. Voor Arsenal wordt het een exclusief concert waarop ze hun nieuwe sound zullen voorstellen. Volgend jaar brengen de Belgen vervolgens een nieuw album uit.
Arsenal brengt in 2018 een nieuw album uit.

Zondag 12 augustus staan electro en dance centraal op de Lokerse Feesten. J. Bernardt is het soloproject van Balthazar-frontman Jinte Deprez. De Britten van Leftfield zullen hun klassieke album "Leftism" uit 1995 integraal brengen.

Arsenal pakt uit met een gloednieuwe show met nieuwe nummers, de voorbode van een nieuw album dat in 2018 uitkomt. De groep slaat muzikaal een andere richting in, klinkt het. Het wordt hun enige concert op de Belgische zomerfestivals.

"Hendrik en ik zijn in oktober vorig jaar naar Nigeria gegaan en we hadden daar zo'n goeie vibe, zowel qua mensen als muzikaal, dat we dachten: we gaan daar toch ooit iets mee moeten doen. En dus zijn we naar daar getrokken, hebben een band samengesteld en een studio gehuurd", zegt John Roan van Arsenal over die nieuwe sound.

Met Air strikken de Lokerse Feesten een andere grote naam. Het Franse electroduo, bekend van onder meer "Kelly watch the stars" en "Sexy boy", gaat intussen al meer dan 20 jaar mee.

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus. Tickets zijn al een tijdje te koop.