Paul Verhoeven maakt opnieuw Franse film

Na het succes van de Franse thriller "Elle" ziet de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven brood in een nieuw Frans filmproject. Verhoeven gaat "Blessed virgin" verfilmen. "Blessed virgin" is de werktitel van een film over een lesbische non in de renaissance.

In de marge van de aankondiging van de markt van het Filmfestival van Cannes eind mei is bekendgemaakt dat de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven opnieuw een Franse film gaat maken.

De 78-jarige regisseur van "Turks fruit", "Zwartboek", "Basic instinct" en "Showgirls" is gestart met de voorbereiding van de verfilming van "Immodest acts" van schrijfster Judith C. Brown. Het boek vertelt het verhaal van een lesbische non in de renaissance.

De in Schaarbeek geboren actrice Virginie Efira is gecast in de hoofdrol. De Franstalige actrice liet zich vorig jaar naturaliseren in Frankrijk.

AFP or licensors