Spaanse politie vermoedt dat opgepakte verdachten aanslag in Barcelona voorbereidden

De Spaanse politie vermoedt dat de verdachten die gisteren opgepakt werden bij een grote antiterreuractie een aanslag aan het voorbereiden waren in Barcelona.
Bij de antiterreuractie gisteren werden negen personen opgepakt

Volgens de Spaanse politie waren de opgepakte personen voorbereidingen aan het treffen om een aanslag te plegen. Bovendien werd een van hen opgemerkt tijdens een optreden van Eagles of Death Metal in Barcelona. 

"Een van de verdachten was op 10 september vorig jaar in concertzaal Apolo in Barcelona tijdens het optreden van Eagles of Death Metal, dezelfde groep die in 2015 in de Bataclan in Parijs speelde tijdens de aanslagen. Dat maakt hem natuurlijk verdacht", getuigt VRT-correspondent Sven Tuyttens vanuit Spanje.

Bij de operatie gisteren werden onder meer drie mannen opgepakt die op 22 maart vorig jaar in ons land waren. Het is nog altijd niet duidelijk wat ze daar deden en of ze wisten wat er ging gebeuren.