Belg werkt liefst voor een Belgisch bedrijf

Belgen verkiezen als werkgever een Belgisch bedrijf. Uit een onderzoek van Randstad bij 11.000 mensen blijkt dat in de top tien van meest aantrekkelijke werkgevers maar liefst 7 bedrijven van Belgische origine staan. Nooit eerder waren Belgische bedrijven als werkgever zo populair.
Verwendung weltweit, Modelfreigabe vorhanden., Model released., usage worldwide, Please check additional restrictions!, Bitte Ei

"Uiteraard kan elk Belgisch bedrijf op een bepaald moment herstructureren, maar buitenlandse bedrijven kunnen plots sluiten of hun productie. Dat ligt minder voor de hand bij Belgische bedrijven, en wellicht weegt dat door in de keuze of voorkeur voor een bepaalde werknemer", zegt Jan Denys van Randstad. "Dat is geen louter Belgisch fenomeen. We zien die algemene trend eigenlijk wereldwijd." 

Belgen maken zich de laatste tijd minder zorgen over het behoud van hun job. In hun prioriteitenlijst komt het loonpakket op de eerste plaats, gevolgd door een goede werksfeer en dan pas werkzekerheid. De populairste werkgevers zijn farmabedrijven, maar ook mediabedrijven zijn aantrekkelijke werkgevers.