Frankrijk opent terreuronderzoek na schietpartij op La Réunion

Frankrijk onderzoekt of een schietpartij op La Réunion, Frans overzees gebied, iets te maken heeft met terreur. Bij de schietpartij vanmorgen zijn twee agenten daar lichtgewond geraakt. De schutter is na de feiten opgepakt.

Veel is er over de schietpartij niet geweten. De dader is een gewapende man, die de politie probeerde op te pakken. Hij weigerde zich zomaar over te geven en opende dan maar het vuur op de ordediensten. Daarbij zijn twee agenten lichtgewond geraakt.

De dader zou een "gevaarlijk individu" zijn die ervan verdacht wordt recent geradicaliseerd te zijn, volgens de lokale politie. Na de schietpartij zijn de politiemannen er nog in geslaagd om de man, een jonge twintiger, te overmeesteren en op te pakken.

De antiterreurafdeling van het Parijse parket onderzoekt de zaak. In juni 2015 werd op La Réunion een terreurcel opgerold. Het hoofd van die cel is overgebracht naar Parijs en zit daar in de cel. Volgens cijfers van de lokale ordediensten wordt een honderdtal mensen op het Franse eiland verdacht van radicalisering.