J. Bernardt brengt soloplaat uit op 16 juni

De plaat van J. Bernardt, het soloproject van Balthazarfrontman Jinte Deprez, komt nog voor de zomer uit. Op 16 juni wordt "Running days" gereleaset, zo verklapte Deprez gisterenavond zelf tijdens zijn concert in Het Depot in Leuven.
All rights: www.joostvh.be

"Eigenlijk mag ik dit nog niet zeggen, maar ik ben zo enthousiast dus foert: mijn plaat komt uit op 16 juni, en zal "Running days" heten", zo zei Deprez gisterenavond in de loop van zijn concert in Het Depot. Het enthousiaste publiek maakte hem loslippig.

"De plaat is vernoemd naar het laatste, gelijknamige nummer erop. Zo verplicht ik jullie om mijn plaat volledig te beluisteren, of op zijn minst toch één keer", grapte hij. Deprez staat deze zomer solo op Rock Werchter, Les Ardentes en de Lokerse Feesten en zal zijn nieuwe nummers daar dus loslaten op het Belgische publiek, in navolging van zijn singles "Calm down" en "Wicked streets"

Na de festivalzomer van vorig jaar kondigde Balthazar een tijdelijke pauze aan. Geen split, benadrukten frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez toen, wel een moment om solo andere muzikale wegen te bewandelen.

Devoldere doet dat als Warhaus (foto), samen met zijn vriendin Sylvie Kreusch. Hun plaat "We fucked a flame into being" kwam in het najaar van vorig jaar al uit en de groep werd begin dit jaar al bekroond met enkele MIA-nominaties. En ook bassist Simon Casier heeft met Zimmerman een eigen muzikaal project. Zijn EP "Chances changes choices" is net uit. Daarnaast is hij ook nauw betrokken bij de solocarrière van zijn vriendin Noémie Wolfs. Concrete plannen met Balthazar zijn er voorlopig niet, al komt er op termijn zeker wel een nieuw album van de groep.