Mikhail Baryshnikov krijgt de Letse nationaliteit

De in Riga geboren danser, choreograaf en acteur Mikhail Baryshnikov heeft de Letse nationaliteit verworven. De danser werd in 1948 geboren in Riga, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. In 1974 ontvluchtte hij de Sovjet-Unie en vestigde hij zich in de VS. De voorbije jaren haalde hij de banden met zijn geboorteland opnieuw aan.

De danser Mikhail Baryshnikov heeft de Letse nationaliteit verworven. Baryshnikov was in de jaren 60 en 70 een van de meest bejubelde balletdansers ter wereld. In 1974 ontvluchtte hij de Sovjet-Unie tijdens een tournee in Canada en hij vestigde zich nadien in de VS.

Na zijn danscarrière focuste Baryshnikov zich op zijn acteercarrière. Zijn bekendste rol is die van Aleksandr Petrovsky in de televisieserie "Sex and the city". Hij is ook bekend van de balletfilm "White nights", waarin hij een Russische balletdanser speelt die zijn land ontvlucht en later tegen zijn wil opnieuw in de Sovjet-Unie terechtkomt.

Baryshnikov is in Riga geboren in 1948 toen de stad deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. De voorbije jaren haalde de danser de banden met zijn geboortestad aan. Hij trad onder meer op in Riga met een onemanshow die steeds uitverkocht was.

De danser gaat voortaan door het leven met de dubbele nationaliteit. Zowel de VS als Letland aanvaarden de dubbele nationaliteit.