Nieuw incident aan Brits parlement: "Gewapende man opgepakt"

Er is een man opgepakt aan het Britse parlement op verdenking van het beramen van een terreurdaad. Dat meldt de politie. Hij had meerdere messen op zak bij zijn arrestatie. Er zijn geen gewonden gevallen. Enkele straten in de buurt zijn afgesloten.

De politie heeft een man, een late twintiger, opgepakt in Whitehall, een straat in Londen vlakbij het parlement waar verschillende ministeries zijn gevestigd. De politie benadrukt dat er geen gewonden zijn gevallen. Bij zijn arrestatie bleek de man meerdere messen op zak te hebben. Hij wordt verdacht van het beramen van een aanslag. In de buurt zijn verschillende straten afgesloten. Ook de straat van de ambtswoning van de premier.

De beveiliging in de parlementaire buurt is opgetrokken nadat op 22 maart een man een aanslag heeft gepleegd in de buurt. Hij heeft toen met een jeep verschillende mensen doodgereden op Westminster Bridge, is met zijn voertuig tot stilstand gekomen tegen een hek en heeft daarna een politieagent gedood aan het Britse Parlement.

Jaron Dewitte uit Menen was met zijn school in Londen op het moment van de arrestatie. Hij stuurde ons dit filmpje.