Peeters verplicht aannemers tot aansprakelijkheidsverzekering

Vanaf juli volgend jaar moeten aannemers in ons land verplicht een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dat zegt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Dankzij de verzekering geniet de consument meer bescherming.
NOVASTOCK / SUNSET

Consumenten kunnen binnenkort met een nog geruster hart een aannemer inschakelen. Die laatste moet vanaf juli volgend jaar immers verplicht een aansprakelijkheidsverzekering hebben, zo wil minister van Consumentenzaken Peeters. Op die manier moet de aannemer zich tegen schadeclaims indekken.

Nu al is een aannemer tot tien jaar na de werken aansprakelijk, maar die garantie is niks waard als hij in die periode failliet gaat. Volgens Peeters biedt een aansprakelijkheidsverzekering in zulke gevallen een oplossing. "De consument zal niet langer de dupe zijn als een aannemer failliet gaat of met de noorderzon vertrekt", vertelt hij aan VRT Nieuws. "Dankzij die verzekering kan hij een schadevergoeding krijgen."